Archives – Institutional

H.R. MacMillan Building – Lecture Hall
Location: University of British Columbia, Vancouver, BC
Size: 2500 ft² renovation
Completion Date: 2001
Client: University of British Columbia
Largely unaltered since opening in the mid-1960s, renovations to this lecture hall were designed to upgrade the facility to current university teaching standards. Improvements include increased flexibility of the space for multiple teaching environments, enhanced acoustics and integrated multi-media technology and upgrades to heating, ventilation and lighting systems.

Irving K Barber Learning Centre
Location: University of British Columbia, Vancouver, BC
Size: 2,500 ft²
Completion Date: 2008
Client: University of British Columbia
Located within the Irving K Barber Learning Centre, the multi-media Lab, administrative offices and IT services spaces are designed to provide a welcoming and dynamic environment for both teaching and learning.  The project focuses on sustainable strategies including control of natural light maximizing daylight to the office spaces while minimizing glare in the media room.

Geography Building – Lecture Hall
Location: University of British Columbia, Vancouver, BC
Size: 2,600 ft² renovation
Completion Date: 2005
Client: University of British Columbia
As part of UBC’s overall renewal program for undergraduate lecture halls, renovations to the main Geography lecture room were designed to upgrade the facility to current university teaching standards. Improvements include increased flexibility of the space for multiple teaching environments, enhanced acoustics and integrated multi-media technology and upgrades to heating, ventilation and lighting systems.

University of British Columbia Boulevard Competition
Location: University of British Columbia, Vancouver, BC
Completion Date: 2004
Client: University of British Columbia
In collaboration with Allies and Morrison Architects, London, England
Proscenium was selected as one of 3 finalists in the University of British Columbia Boulevard Competition to design a new symbolic entrance to the University’s Point Grey Campus. Inspired by the notion of an historic town square and hall, the proposal created a distinct precinct within the larger campus context through a comprehensive neighbourhood plan and architectural schemes for several new buildings.