Categories for

Pipe Shop Venue Renovation – North Vancouver

We are thrilled to see the community embrace our recently completed renovation of The Pipe Shop Venue at the Shipyards, in North Vancouver. Since opening on April 8th, The Pipe Shop has hosted weddings, yoga classes, galas, dinners, pop-up markets, night markets, early learning initiatives, photo shoots, and private events.

The Pipe Shop, built in the 1940’s and previously known as the Pipefitter’s Building, was originally used to construct piping systems for the local shipbuilding market until 1991. Today, the facility serves as a community venue, with a large open plan and high ceiling providing plenty of flexibility for a rapidly densifying and evolving neighbourhood.

The renovation provides further opportunities for the public by adding washrooms, a projector surface, a servery, storage, and janitorial facilities. Our interior addition was designed to take up as little space as possible, allowing plenty of open space for events. Space for a future upper floor and additional programming has been provided behind the projector surface.

The hyper-modern addition, set against the old warehouse, brings attention to the history and cultural value of the shipyards through their contrasting materials. The projector screen is set in the center of the facility, reinforcing the one-point vanishing perspective generated by the building’s symmetry. Splashes of red were introduced to raise energy levels, invoke feelings of excitement and intensity, stimulate conversation, create a strong first impression, and evoke feelings of love, warmth, and comfort. Three shades of white and two shades of red paint were used to further accent the geometry within the venue.

All photos by Annette Cheung

Progress Report: Jericho Tennis Club hot tub

The tiling for both the JTC hot tub and pool are being filled for testing.

Although there is much to be done, one can now envision just how awesome it will be to relax in the tub, jets firing and take in the spectacular mountain view from this beach-front project site.

Canadian Architect article on climate change

“Proscenium Architecture + Interiors designed Mountain Equipment Co-op’s Vancouver headquarters to underscore the company’s sustainability agenda, using daylighting and advanced air control systems that allow it to be 70 percent more energy efficient than a conventional office building.” -Canadian Architect Magazine

climate-change-2Photo by Ed White Photographics

https://www.canadianarchitect.com/features/the-heat-is-on/

CCC Bell Tower on the Daily Hive

ccc-bell-tower-dusk-light-with-stained-glass-sarah-hall-studio

 

http://dailyhive.com/vancouver/christ-church-cathedral-vancouver-november-2016

Christ Church Cathedral Bell-Spire

A crowning feature of the current project is the addition of the highly anticipated bell-spire at the north-east corner of the Cathedral,  set atop the existing elevator core. This open glass and steel structure housing four electronically controlled and custom cast bronze bells will be one of the last Architectural additions to this project.

This weekend was an exciting milestone, as the bells were lifted into place – followed by the installation of the cross. The cross is designed to compliment the stained glass and steel bell tower, and is composed of laminated sandwiches of blackened stainless steel and stained glass.

0_198155_2016-08-19-14-26-48-305

 

0_198155_2016-08-19-19-46-25-246
IMG_1818

IMG_0565

P1040124