/

MEC Edmonton – Brewery District

Proscenium has a long working relationship with MEC, starting with the design of their head office in 1999 and the subsequent award-winning head office in 2014. Since then, Proscenium worked with MEC to provide the concept and schematic design direction for their nation-wide expansion, to accompany a large-scale rebranding effort towards active outdoor lifestyles and sustainable values.

Along the way, a hierarchy of store typologies was developed, with larger, multi-story Flag ship stores featuring a street-level canopy and smaller, single-level stores tied together by their use of materials and a large flying entry canopy. The large MEC Brewery building in Edmonton features a steel feature stair, a sawtooth roof to maximize natural light and CLT wood floors. It is designed with sustainable features including EV charging stalls, bike racks and showers for alternative transportation, and utilizes roofing materials selected to reduce heat island effect.

 

Photography/Rendering: Jim Dobie Photography
  • Client: MEC
  • Location: Edmonton
  • Size: 41,000 (SF)
  • Completion: 2017
Return to work