/

Pipe Shop Phase Two

After the successful renovation of the Pipe Shop Venue in 2017, Proscenium returned to the popular heritage community hall with new features in 2019. Previously upgraded with stylish washrooms and a projection wall, the latest renovation prepares the venue to operate year-round with the addition of heating, cooling, and acoustic treatments. New ducts are tucked quietly away between the existing heavy timber framing while perforated steel plates obscure acoustic material between the wooden roof joists. Inspired by the pipe-bending history of the building, we added a bent steel stair to provide access to the mezzanine above. Proscenium hopes to one day convert the mezzanine into a green room and bridal lounge to complete the vision for a well-rounded community space in the heart of North Vancouver’s Shipyards District.

Photography/Rendering: Kori Chan
  • Client: City of North Vancouver
  • Location: North Vancouver
  • Size: 9,050 ft2
  • Completion: 2019
Return to work