Archives

Simon Fraser University Mall Theatre + Meeting, Event and Conference Service

In 2011 the School for the Contemporary Arts relocated to their new home in Vancouver’s Downtown Eastside. As a result, the University wanted to update the campus’s existing Mall Theatre to continue to serve local performing arts groups and expand its capabilities to include conference services. The newly renovated Mall Theatre reopened in the summer of 2012 with an updated lobby, washroom facilities, and audience chamber. Additional Audio Video equipment was also incorporated to better serve media / conference events without compromising the existing theatrical infrastructure.

UBC Buchanan Buildings A & B

Part of the UBC Renew Program, the Buchanan Complex was selected for renewal rather than demolition to improve on space and energy efficiencies to meet academic requirements for the Faculty of Arts. Proscenium was invited to create flexible yet visually exciting spaces for student social use and study needs in both Buchanan A and B.

SFU Goldcorp Centre for the Arts

In joint venture with CEI Architecture Planning and Interiors

Part of an ambitious mixed-use redevelopment in Vancouver’s Downtown Eastside, the Goldcorp Centre for the Arts is the new home for Simon Fraser University’s School for the Contemporary Arts. This multi-disciplinary facility for visual and performing arts represents a unique, flexible and highly accessible forum for learning that encourages collaboration between the university and the local professional arts community. The program for the school includes a 400-seat flexible black-box theatre, art gallery, multi- use exhibition/reception areas, classrooms and offices.

Christ Church Cathedral Interior

The program of restoration and renewal for this Class A heritage building was designed to extend the facility’s relevance to the larger community through a balance of secular and non-secular use of the space. The internal refurbishment of the Cathedral integrates modern elements with historic building fabric to increase the flexibility of the space and improve its performance as a performing arts venue. Phase 1 of this work was completed in joint venture with Iredale Group Architecture.

Carnegie Community Centre

Considered the living room of Vancouver’s Downtown Eastside, the Carnegie has served its neighbourhood since opening in 1903. Renovations to this Class A heritage building are designed to balance energy objectives, heritage mandates, maintenance costs and long term operational needs. The scope of work includes upgrades to all windows, rehabilitation of the central marble staircase and new finishes throughout the facility.