Archives

4th & Burrard

Standing at 4th and Burrard, this mixed-use building provides an updated home for Comor Sports while adding density to the site with multiple floors of office space above. Transparency to the stairs animates the sculptural facade, using vertical circulation to provide a visual anchor stitching together levels of stratified program.

The three-storey building is wrapped by a curtain wall of architectural concrete and wood-look metal panels, creating a warm and inviting exterior. A vibrant red canopy provides weather protection for pedestrians. The “sliding planes” of the building, with its intersecting horizontal and vertical lines, adds visual intrigue to the busy corner in Vancouver’s Kitsilano neighbourhood.

Balsam Place

Balsam Place was an envelope upgrade project.  The three-storey office building from 1980 had its exterior walls fully removed and replaced for improved thermal performance and an updated appearance. New exterior terraces for the tenants now overlook the corner of 41st Ave and Balsam St.

 

MEC Head Office

MEC’s new head office was designed under the company’s sustainability agenda, using innovative technology to minimize its environmental footprint and provide an enhanced and healthy work environment for its employees.

The mass timber structure employs advanced lighting and air-control systems which coupled with a building envelope designed to maximize natural light; allows the structure to be 70 percent more energy efficient than a conventional office building.

Interconnected spaces tied together with a feature stair, naturally link individuals and workgroups within the building.  The interior space is organized with enclosed private work areas confined to a centre spine with the intersection reinforced by clustering amenity areas. Open work areas are located along the building perimeter where access to natural light and views are maximized.  Building amenities include a rooftop green space and garden, multi-purpose spaces, and a bouldering wall.

The building has achieved LEED Platinum certification.

Spire Professional Centre

This project entailed extensive renovations to an ageing three-storey commercial building.  New exterior cladding and windows deliver a modern west-coast look while retaining the existing structure.  Upgrades included replacement of the roof and structural improvements to the upper floor.  A refinished ground level includes a renovated lobby and the creation of flexible ground-level commercial spaces, while improving access between the upper level parking and the main entrance.

Austeville Properties Ltd. Head Office

After working with Austeville on many varied projects over the course of a decade, we were excited to undertake the design of their head office in 2012.

The project transforms a 1970s office building into a new corporate headquarters. Renovations to both the interior and exterior are designed to reflect the client’s professional image.  Warm materials and clean lines led the design of the space, as well as the desire to create a space that had a sense of permanence while still being flexible for future growth and change. Offices feature floor to ceiling windows taking advantage of city views and bringing an abundance of natural light into the core of the building. The original wood structure was exposed and restored, bringing texture and warmth as well as a bit of history to the otherwise modern space.