Archives

West Coast Reduction Ltd. Head Office

In 2012 we were hired to renovate an existing 30,000 square foot warehouse building to allow for a contemporary office and an updated functioning warehouse and truck maintenance facility.

The industrial exterior of the warehouse building is contrasted with the refined design of the interior space. A double-height space containing a new concrete and stainless steel elevator and a folded-plate steel, walnut and wenge stair welcomes you as you enter the building. The second floor design language is set by a series of freestanding walls layered through the centre of the space, accompanied by floor-to-ceiling glazed offices which define the perimeter. The new intervention acts to separate the functions of the work space while setting the framework for the contemporary design.

Providence Health Care Head Office

As an internationally recognized provider of vital health care services, Providence is committed to providing a unified and equitable working environment for their employees. The phased consolidation of their administrative offices is designed to encourage access and communication between departments, while providing flexibility for future growth. Interconnected floor space and an open office ‘pod’ configurations promotes ease of communication and adjacencies between users.

National Film Board Pacific and Yukon Centre

As the new Vancouver home for NFB, the Centre facilitates agency’s commitment to providing resources and a supportive environment for the local and national film and video community. Governed by strict acoustic, privacy and IT requirements, the facility includes open offices and meeting rooms, film editing suites, screening facilities and record storage.

808 Nelson

Proscenium was retained to design the lobby and entrance renovations to this downtown office tower that has been a prominent feature of the Vancouver skyline since the early 1980’s.

Proscenium designed a new entrance canopy, new exterior finishes and new lobby finishes and furnishings in order to make public areas brighter and more inviting. The new entrance and lobby reinforces the building’s simple modernist design through clean lines and elegant finishes.