Archives

Elenore – Display Suite

Elenore is a boutique collection of 58 modern one, two and three bedroom homes on Fifth and Main. The Interiors were developed to compliment the design language, massing and context of the building. The space planning was in reaction to the building’s skewed grid, ample outdoor space, green roofs and prominent views.

The Interiors at Elenore are quiet, natural and visually reserved, with the interest coming from the texture, subtle richness and refined quality of the finishes and detailing. The contrast of complimentary materials plays on the contrasting forms of the building. The anchoring and solidity of the podium mass is reflected in the kitchen’s full-height cabinets in the veneer finish. This is contrasted with the light, floating form of the uppers and lowers, which relates to the floating form of the residential portion of the building.

Livability and functionality permeate the units and are integrated throughout. Features such as the professional-grade integrated appliances, pull-out pantry, side-by-laundry complete with folding counter and shelving, built-in storage solutions, USB charging ports and recessed LED accent lighting all add to the quiet luxury and sophistication of these homes.

Bursey Chan Residence

This Shaughnessy home renovation is the second commission for us. Our client wanted to update the living room, main floor bath and to create a small library space on the upper floor.

Portions of the house had been renovated by previous owners so the original character of the house was not fully intact. We proposed a contemporary solution that respected the character elements by creating some relief between the new and existing elements. Areas of the house where the original character had already been modified were completely reworked so that there was a clear distinction between the past and present.

We used a light neutral paint scheme to help create cohesion within the space allowing the divergent elements to work together creating harmony within the space.

 

K+K Residence

This East Vancouver home was purpose-built for a young family of four. Our client loves to entertain and wanted a house that could comfortably accommodate both large and small groups of friends. In order to achieve this request, the main floor is an open plan, which extends to the backyard in order to create one large flowing space, or a series of smaller implied spaces, through a change in level and/or transitioning between indoor and outdoor spaces.

The materials palette was kept simple to allow the volume and flow to create the essence of the house.

Detailing was carefully considered to reduce visual clutter while maintaining practicality. Recessed handrails and hidden stair stringers allow the beautiful wood treads to be the focus of the space.

A child-friendly handrail was added by the owners, which will be removed as their kids are able to use the regular handrails.

 

Escher

Proscenium served as the interior designer for this new 10-storey residential development in downtown Victoria.  Each of the modern suites have customizable interiors,  allowing for choice of one of the 3 colour schemes available in light, medium or dark tones.  The design was driven to provide the perfect balance between innovation and longevity, form and function.

Perez-Chan Residence

The reconfiguration of both kitchen and dining areas in this Mount Pleasant home create an open-concept design suitable for casual dining and entertainment while maximizing storage and preparation space.